Najboljši med najboljšimi – Tilen Zajc

Najboljši med najboljšimi – Tilen Zajc

Ekskluzivni dogodek, ki je potekal pretekli vikend na mednarodnem Kickboxing turnirju v Veliki Britaniji  »Bristol Open 2022«, je postregel s prvič videnimi atraktivnimi borbami, ki so bile še kako zanimive za Ameriške spletne kanale po vzoru UFC scen.

Tilen Zajc je bil povabljen s strani organizatorja, kot edini Slovenec, v izbrano ekipo najboljših desetih Evropejcev, je tudi na tem turnirju pokazal svoje mojstrstvo v tej borilni veščini in dosegel neverjetne uspehe na celotnem tekmovanju.

V soboto se je izbrana deseterica moške ekipe Evropa, borila proti najboljši izbrani selekciji Amerike. To je bil spektakel, ki se je prvič odvijal na evropskih tleh in zmagala je ekipa Evrope katere, dej katere je bi bil tudi član Karate kluba Pon Do Kwan Izlake, Tilen Zajc.
Tudi ženska izbrana vrsta Evrope, v kateri je sodelovala edina ženska predstavnica Slovenije odlična Tina Baloh, članica zagorskega kluba Pon Do Kwan, je ravno tako slavila zmago proti izbrani vrsti Amerike.

Še isti dan so se odvijale borbe med  »Tag team-si«. To so dvojice, kjer je bil Tilen v paru z Italijanom Enniotom (Bestfighter – Italija) in osvojila sta tretje mesto.

Nedelja je bila rezervirana  za dvoboje v posamičnih kategorijah. Tilen je tekmoval kar v dveh kategorijah (PF), ki so po udeležbi med najštevilčnejšimi in sicer, do 79 in do 84kg.

Po napornem sobotnem urniku je imel skupaj kar 8 zelo zahtevnih in izenačenih dvobojev.
V tesnih bojih vse do finala  kategorije -84kg, ga je v finalu »pričakal« odličen Irec McGlinchey Conor, pod ameriško zastavo, ki je vse borbe v tistem dnevu zmagal predčasno z 10 točk razlike. No, zadnjo finalno borbo, pa je naletel na našega Tilna, ki je seveda spet pokazal »velikemu Ameriškemu združenju«, kako so majhne Izlake »mogočne« in suvereno zmagal ter osvojil kategorijo.  Po mnenju udeležencev in opazovalcev je bilo v tej kategoriji videnih nekaj najlepših dvobojev celotnega tekmovanja, tudi v režiji Izlačana.
V kategoriji do 79kg pa mu je nekoliko zmanjkalo moči in koncentracije, tako da se je s tesnim porazom v polfinalu »ustavil« in s tem osvojil tretje mesto.
Tina Baloh je v svoji kategoriji do 70kg osvojila z odličnimi borbami, zlato medaljo.
Tilen se iz tega tekmovanja vrača kar s štirimi odličji, dve sta najžlahtnejši – zlati in dve bronasti. Rezultat ga uvršča med najboljše udeležence tega  mednarodnega turnirja.Naporen in uspešen vikend za Tilna in Tino. V praktično manj kot  štirih dneh sta morala opraviti potovanje, ki je bilo sestavljeno z avtomobilskimi nočnimi prevozi in avionom, dva zelo močna tekmovalna dneva in nato uskladitev vsak svojih obveznosti prihajajočega dne, zaposlitev in študij ….in jutri je nov trening ter priprave na prihajajoče Evropsko prvenstvo v Turčiji. To so napori, ki jih zmorejo res samo najboljši!

Čestitke za še en odmeven uspeh in hvala za promocijo tega športa, Slovenije, Zagorske doline….