Eva zmagala na svetovnem prvenstvu v kickboxingu, Klemen tretji! Izjjemen uspeh Karete kluba Pon-Do-Kwan Izlake

Eva zmagala na svetovnem prvenstvu v kickboxingu, Klemen tretji! Izjjemen uspeh Karete kluba Pon-Do-Kwan Izlake

V oktobru, natančneje od 1. do 8. oktobra so se štirje člani karate kluba Pon-Do-Kwan Izlake, s slovensko reprezentanco, pod vodstvom reprezentančnega trenerja Srečka Rozmana, udeležili svetovnega prvenstva v Italiji – Jesolo Lido. Na tekmovanju je bilo zastopanih 63 držav iz vsega sveta in preko 2500 tekmovalcev. Naši člani so dosegli izjemne in vrhunske rezultate. V kategoriji mladink je EVA Hribar pometla z vso konkurenco in postala SVETOVNA PRVAKINJA. Otvoritveno borbo z Madžarko je zmagala s 16:14, v finalu pa je po podaljšku dobila zlato točko proti Bolgarki s 15:14 in postala SVETOVNA KADETSKA PRVAKINJA.

KLEMEN Pograjc je v kategoriji mladincev, kjer se je borilo 30 tekmovalcev dosegel 3. mesto in BRONASTO medaljo na SVETOVNEM PRVENSTVU. Prvo borbo je zmagal z Bolgarom 13:11, nato je pometel z Nemcem za razliko 22:12, v četrtfinalu je premagal Grka z 28:25. S Kanadčanom je nato izgubil s 25:22.

V ekipni tekmi, pa sta Tomi in Klemen poleg Alija in Tilna  za Ekipo Slovenije osvojila ekipno bronasto kolajno

Tudi naša člana TOMI in NIKO Sešlar sta pokazala odlične borbe, vendar se za las nista uvrstila naprej. Tomi je v drugem krogu izgubil proti Britancu. Niko pa je prvič nastopil za reprezentanco in pokazal izredno borbo, žal pa se mu ni uspelo uvrstiti v drugi krog.

V ponedeljek 10. 10. 2022 ob 18:00 uri je bil sprejem NAŠIH JUNAKOV, v telovadnici OŠ Izlake. Poleg Župana g. Matjaža Švagana, so se udeležili sponzorji kluba in starši.