Tilen s šampionskim pasom iz Avstrije

Innsdruku se je ta vikend odvijal že 21.Austrian Classics, ki sodi v serijo turnirjev za svetovni pokal WAKO Workds Series. V konkurenci 2124 bork in borcev iz 28 držav, je bila prisotna tudi 7-članska odprava Karate kluba Pon-Do-Kwan Izlake skupaj z reprezentanco Slovenije.
Tatamiji innsbruške olimpijske dvorane so bili v soboto rezervirani za disciplino point-fighting, kjer je v kategoriji do 79 kg kraljeval naš aktualni svetovni prvak Tilen Zajc, ki je v drugem kolu tekmovanja najprej z rezultatom 10:0 najprej suvereno opravil z Avstrijcem Andreasom Hoferjem, nato z 11:8 z Rusom Tyrinom, v polfinalu z 11:6 z Italijanom Guiduccijem in v finalu s 7:6 še z njegovim rojakom Riccardom Albanesejem.
Aleksander MaseljŽan FermeKlemen Pograjc in Tomi Sešlar so se borili po svojih močeh in prikazali lepe borbe, ampak zaradi res močne konkurence je za stopničke malo zmanjkalo.
Trenerja Srečko in Miloš Rozman, sta bila zadovoljna z nastopi naših borcev, ki so konkurirali borcem in ponosna na uspeh Tilna, ki je pometel s konkurenco.