Domače tekmovanje postreglo z odličnimi borbami

Soboto 3. junija je Karate klub Pon-Do-Kwan Izlake organiziral Odprto pokalno tekmovanje IZLAKE 2017, za kadete in mladince v point fightingu. Združil je 90 borcev iz treh držav. Na turnirju so prisostvovali še naši južni in severni sosedje – Hrvati in Avstrijci.

Trenerja Srečko in Miloš Rozman sta v tekmovanje poslala dvanajst varovancev. Najmlajša, Lili Sešlar je med deklicami osvojila 3. mesto. Na turnirju je poleg Lili nastopila tudi druga predstavnica deklet iz vrst izlaškega kluba – Špela Borštnar, ki je v finalu izgubila proti nasprotnici iz novogoriškega kluba in osvojila srebrno medaljo.

Žan Ferme, mladinec, ki je tekmoval v kategoriji do -69 kg, nasprotniku iz Zagorja ni pustil, da bi si priboril kakšno piko. To mu je prineslo borbo s Sebastijanom Lazarjem iz Izole, ki je v prejšnji borbi za las premagal močnega nasprotnika Aleksandra Maslja iz Izlak. Žan je v finalu zmagal in tako osvojil 1.mesto. Uspešnejši je bil Maselj v kategoriji do -74 kg, kjer je osvojil 1. mesto.  Zmage v kategoriji starejših kadetov do 57 kilogramov se je veselil tudi Luka Gračner, v kategoriji nižje pa je bil premagan v finalu.

Lovro Kavzar je v kategoriji mlajših kadetov do -32 kg izgubil v finalu, do 28 kilogramov pa je osvojil svojo prvo zmago.

Z dobro tehniko si je zmago v kar dveh kategorijah, priboril Klemen Pograjc, ki je v kategoriji mlajših kadetov do 37 kilogramov v finalu premagal Tomija Sešlarja iz domačega kluba. Tomi je v kategoriji mlajših kadetov do 42 kilogramov osvojil 3.mesto. V kategoriji dečkov do 135 cm sta konkurenco napadala Lan File in Niko SešlarNiko je bil pri tem uspešen, ter osvojil 3. mesto, še uspešnejši pa je bil Lan, ki je pometel s konkurenco iz Zagorja,ter zmagal svojo kategorijo. V kategoriji dečkov +135 centimetrov pa je Lan osvojil 2.mesto. V tej kategoriji sta poleg Lana tekmovala še Vid Kovač in Mark Tian Hriberšek, ki nista dosegla vidnejšega rezultata.

Hvala vsem za podporo in organizacijo tekmovanja.