Žan in Aleks uspešna na svetovne pokalu

Dne 13.5.-15.5.2016 je potekal WAKO Kickboxing svetovni pokal v Budimpešti, ker je sodelovalo 2.300 borcev in bork iz 36 držav. Predstavniki Izlaškega kluba Pon*Do*Kwan, ki so zastopali slovensko reprezentanco so bili Luka Gračner, Žan Ferme, Aleksander Maselj in Tilen Zajc.

Starejši kadeti slovenske izbrane vrste, kjer je za uspeh zaslužen tudi Aleksander Maselj, so bili najboljša ekipa v disciplini point-fighting in tako na najboljši možni način sklenili prvi tekmovalni dan svetovnega pokala v kickboxingu. Najprej so bili boljši od madžarske ekipe Debreceni, nato od nemške izbrane vrste in v finalu suvereno ugnali še eno domačo ekipo, Kiraly Team.
Slovenski uspeh v tej starostni kategoriji je s tretjim mestom kronala še druga slovenska ekipa, ker je bil v postavi tudi naš Žan Ferme. Za nastopi svojih varovancev pa je stal Srečko Rozman, ki je bil reprezentančni trener za disciplino point-fighting.
Žan pa je poskrbel za zadovoljstvo tudi posamično, saj si je v kategoriji starejši kadeti do 57kg priboril bronasto medaljo za zasluženo tretje mesto, ker je eden iz med njegovih največjih uspehov.
Bil je pester vikend, sedaj pa novim zmagam na proti.